Capses amunt i avall. Encàrrecs de clients joves i no tant. Cops de ganivet contra la taula de tallar. Les bàscules funcionen a tot drap. L’oloreta a pa acabat de fer s’impregna als passadissos, i es fusiona amb el flaire a peix fresc, a carn de primera i a verdura acabada de collir. El Mercat de Torreforta torna a tenir l’essència i l’ambient d’anys enrere, gràcies a la perseverança dels que no van marxar mai i la il·lusió dels que acaben d’arribar. I és que aquest recinte, que al 2022 complirà 40 anys, torna a estar de moda. 

 

En les últimes setmanes han arribat al mercat nous paradistes. Una parada de fruita i verdura i un forn de pa han estat les darreres incorporacions, que han complementat l’oferta ja existent. Dit d’altra manera: ja és possible fer el gruix de la compra al Mercat, sense la necessitat d’acudir a grans superfícies, i amb la seguretat de saber que els preus seran ajustats i els productes de primera qualitat. L’oferta se segueix diversificant, i properament arribarà al recinte una nova botiga, la tecnològica Beep. 

 

A més, passadissos i parades s’han decorat per donar la benvinguda als temps nadalencs. Desenes de llums, figures i garlandes han arribat per quedar-se durant unes setmanes. I aviat hi haurà noves sorpreses. L’objectiu és dinamitzar l’espai i convertir el mercat en un nou pol d’atracció pels habitants dels barris de Ponent i la resta de la ciutat. L’entitat Todos en Azul, per exemple, vendrà galetes solidàries tots els dissabtes, per la lluita en favor de les persones autistes. 

 

Com no podia ser d’altra manera, les instal·lacions també s’estan posant al dia, amb l’objectiu de rebre el màxim de clients possibles i amb totes les comoditats que es mereixen. Per aquest motiu, s’està construïnt el lavabo de la planta baixa. Es tractava d’una demanda de feia temps del conjunt dels paradistes, perquè les persones amb mobilitat reduïda no podien accedir al lavabo del pis superior. Les obres per millorar l’accessibilitat s’estan realitzant durant aquests dies i ben aviat el lavabo estarà en funcionament.  En definitiva, a poc a poc el Mercat de Torreforta està recuperant la brillantor que havia perdut els darrers anys, així que no t’ho pensis més i aposta per la venda al detall i el comerç de proximitat. Torreforta torna a estar de moda!