Falten només unes hores perquè Ses Majestats d’Orient arribin a la ciutat. Malgrat les dificultats, de ben segur que els Reis Mags seran capaços d’arribar a totes les llars tarragonines. I més si els petits de la casa s’han portat bé i han redactat amb cura i amor la seva carta de desitjos, que els patges reials han fet arribar a Ses Majestats. Tot plegat, per fer del matí del dia 6 un matí màgic. Il·lusió desfermada, xocolata calenta i regals a dojo. 

 

I seguint la tradició al peu de la lletra, la jornada de Reis continua amb el dinar i el dolç per excel·lència d’aquestes dates: el tortell. Quantes vegades t’ha tocat el Rei? Acostumes a tenir mala sort i menjar-te la Fava? Sigui com sigui, agafar un tros de tortell i jugar amb els membres de la teva família és un autèntic plaer. I si el que paga és el teu cunyat preferit, doncs encara millor! 

 

Per aquest darrer dia de festes nadalenques, les pastisseries dels Mercats de la Ciutat han preparat els seus millors productes. Tortells econòmics, de diverses mides i farcits amb els ingredients que prefereixis. A HR Bakery, la nova pastisseria del Mercat de Torreforta, s’estrenen amb tortells fets artesanalment en forn de pedra. Els tenen de tres mides diferents: petits, mitjans i grans; i amb quatre possibles farcits: massapà, cabell d’àngel, nata i crema. Els preus oscil·len entre els 24 i els 33 euros, i és possible comprar els tortells fins aquest dia 5. 

 

Una altra de les opcions és la Fleca Paquita al Mercat Central. Estan especialitzats en rebosteria, però com és habitual ofereixen els tortells de sempre gràcies als seus proveïdors. Els tenen de crema, massapà o nata amb una mida única de 800 grams i el seu preu és de 14 euros. També al recinte de la plaça Corsini es poden comprar els tortells de la Pastisseria Cal Jan, que a més compta amb una botiga a Torredembarra. Son elaboracions artesanals, amb productes d’altíssima qualitat i amb opcions molt diverses. Els tenen de trufa, nata, massapà, crema i fins i tot sense farcit, per aquells que prefereixen tortells menys pesats. Es recomana fer la comanda abans no s’acabin, perquè des de Cal Jan alerten que «estan volant!». Un dels motius que s’exhaureixin existències és el regal sorpresa que han amagat en tres dels tortells que han posat a la venda. Es tracta de tres polseres, dues de plata i una d’or, dissenyades per la Joieria Borràs. 

 

Cal recordar que als Mercats de Tarragona  ja s’han sortejat quatre tortells de reis, dos a Torreforta i dos al Mercat Central, gràcies a la col·laboració de la Fleca Paquita i Cal Jan. A banda d’aquests tres establiments, també podeu apostar per fer les compres a la vostra pastisseria de confiança. Menjar el Tortell de Reis és la millor manera d’acabar les festes nadalenques, i sempre pots fer la guitza buscant el rei abans no el trobin els altres. Perquè ja se sap… Qui tingui la fava, paga el tortell!