La Nit de la Recerca torna a Tarragona aquest divendres. I com no podia ser d’una  altra manera, els Mercats de la Ciutat s’asseguraran que puguis gaudir-la com cal. Per això cal dirigir-se al Mercat Central a la tarda o al Mercat de Torreforta durant tot el dia, fer-hi una compra mínima de cinc euros i recollir el Quadern Científic. Aquesta serà l’eina que et permetrà no perdre’t cap dels continguts que ofereixen la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). 

 

A causa de la situació sanitària actual, la Nit de la Recerca abandonarà la plaça Corsini per traslladar-se a cadascuna de les cases dels participants. A través d’Internet, s’oferiran una trentena de tallers divulgatius, enfocats a un públic familiar. El Quadern Científic permetrà seguir punt per punt les diferents activitats, que es donaran a conèixer a través del portal web del projecte. 

 

L’objectiu de la Nit de la Recerca és promoure el reconeixement públic de les investigadores i investigadors, donar a conèixer la importància de la seva feina per a la societat, evidenciar que la recerca, en totes les seves disciplines, és fascinant, i mostrar les persones que la fan possible. 

 

Una vintena de xerrades a centres de secundària, vuit micro conferències i una ruta teatralitzada sobre la figura del científic Antoni de Martí i Franquès completaran les activitats de la Nit de la Recerca d’aquest estrany 2020. Aquesta darrera activitat tindrà lloc dissabte, dia 28, i es tracta d’una recreació teatralitzada didàctica de la vida d’aquest científic català i els seus descobriments. Els participants visitaran carrers i palaus del centre històric de Tarragona que tenen relació amb la seva vida i la seva recerca, des del Camp de Mart fins al Pla de la Seu.

 

No t’ho pensis més i dirigeix-te als teus mercats de confiança per aconseguir el Quadern Científic, que permetrà els més petits de la casa endinsar-se en el fascinant món de la ciència i la recerca a través de tallers divulgatius.