Són temps crítics pels bars i restaurants. L’ombra del tancament definitiu planeja sobre desenes d’establiments. Aquests dies, el menjar per emportar i el servei a domicili són la seva única opció. De fet, molts han hagut d’adaptar carta i espai per poder sobreviure. Per això, ciutadans, els heu de donar un cop de mà: demana menjar, passa’l a buscar, porta’l a casa i fes que no s’apaguin els fogons!

 

A més, des d’aquesta setmana l’app Som Comerç TGN, impulsada des de la conselleria de Comerç de la ciutat, disposa d’una nova funcionalitat: la reserva de menjar per emportar. D’aquesta manera, l’aplicació permetrà que els establiments que ho desitgin puguin oferir les seves propostes a través de l’app. Es tracta d’una mesura que vol ajudar els bars i restaurants que han hagut de tancar a causa de la situació sanitària, però que sí ofereixen propostes per menjar a casa. 

 

L’oferta de ‘take away’ i menjar a domicili s’ha multiplicat. Els tradicionals kebabs, pizzes, xinesos o japonesos segueixen a peu de canó, però ara s’hi ha sumat la cuina tradicional catalana, els entrepans o els arrossos. Per exemple, al Xiringuito del Mercat, ubicat al Mercat Central, han apostat per oferir un menú de 8 euros amb dos plats, beguda i postres. Mandonguilles, croquetes, espinacs a la catalana o crema de verdures són només algunes de les opcions que es poden llegir a la pissarra. 

 

En el mateix recinte s’hi troba el Pladevall, un clàssic dels menjars preparats a Tarragona, o el Nipó, un dels restaurants de sushi i cuina japonesa amb més renom. Tots dos també han apostat perquè els clients habituals puguin, durant aquests dies d’incertesa, emportar-se el menjar a casa. Altres opcions són el FerdiTast, el Bar Colón o la Fleca i Degustació Paquita. D’altra banda, al Mercat de Torreforta, el Bar Marisol també manté la cuina en marxa. A través del telèfon 659592265 es poden encarregar les seves delicioses tapes per gaudir-les amb la tranquil·litat de la llar. 

 

Tothom desitja que aquesta situació canviï el més aviat possible. El sector està patint un dels moments més crítics de la seva llarga història, per això és indispensable que comptin amb el suport dels ciutadans. Apostar pels bars i restaurants del teu barri pot salvar-los de la desaparició i de ben segur que, amb el temps, t’ho agrairan. Encarrega la comanda, passa a recollir-la i gaudeix dels plats a casa teva tal com ho faries en una de les teves taules preferides.