Aquesta és una realitat des de la recent apertura del nou mercat i el seu horari: La Carmeta té 70 anys i cada dimarts al matí va a la plaça a peu a comprar peix per als seus nets. En Joan en té 45 i tres fills, esbufega si ha d’aparcar per entrar al Mercat Central, però vol el mateix peix que la Carmeta a les cinc de la tarda. La Marta és la més jove, en té 23, i minuts abans de les vuit del vespre decideix fer un sopar amb els amics. Vol sardina fresca i gamba de Tarragona. No ha trepitjat mai el Mercat, però per Instagram ha descobert que allà trobarà el que vol.

La Carmeta, el Joan i la Marta tenen poc o res a veure, però tots tres son clients de la mateixa peixateria. La Carmeta seguirà visitant la plaça Corsini cada dimarts a primera hora. El Joan farà la comanda al matí a través de l’app, com bon adult integrat a les noves tecnologies, i la recollirà ràpidament a les cinc. I la Marta preguntarà per Instagram si tenen gamba i sardina i, si hi ha sort, ho rebrà a casa a dos quarts de nou del vespre.

 

Què ens ha aportat la Covid-19?

Ha posat en valor el producte de proximitat, ha incrementat la diversificació de com fer la comanda —WhatsApp, trucades, mails, plataforma online, Facebook, Instagram i, òbviament, l’atenció al taulell— i ens ha obligat a fer de les pantalles un aliat innegociable. Després de l’onada, és moment d’enfortir-nos i atendre les demandes dels consumidors tarragonins. És per això que ESPIMSA proposa als paradistes i marxants dels Mercats de Tarragona quatre sessions i entrega de material, sense fer cap màster en màrqueting digital .

 

WhatsApp Business, el negoci en un xat

El pròxim 20 de juliol, a les 19.30 hores, Marta Canedo deixarà clar com fer del teu WhatsApp una altra via de negoci. Si en 30 segons pots respondre un missatge, vol dir que en 30 segons pots vendre un quilo de vedella, préssecs o dorades. Encén l’ordinador i escolta-ho!

 

 

El meu perfil de Facebook, el meu cartell d’ofertes

«Dóna’m ‘like’ i aprofita el 2X1». No ets cap ‘influencer’ venent roba cara, ets tu oferint el teu producte. Si vols descobrir com transformar el teu mur de Facebook en el teu cartell d’ofertes, no et perdis la xerrada de la Marta Canedo el 27 de juliol a les 19.30 hores. Deixa la por a casa, connecta’t al Zoom i aprèn.

 

Una foto val més que mil paraules

Quantes vegades has fet la boca aigua amb una fotografia d’Instagram? Fes que els teus clients pensin en els teus productes des de primera hora i sense passar per la botiga. La Georgina Coma et donarà els millors consells perquè el teu perfil d’Instagram sigui un orgasme gastronòmic. A dos quarts de vuit del vespre, el 3 d’agost i via Zoom!

 

 

APPrendre a vendre des del Play Store

Per què un kebab, una pizza o el sushi es demanen a través d’aplicacions? Què m’impedeix fer el mateix amb els meus albercocs, les meves cloïsses o el meu pollastre ecològic? Res. I així t’ho farà veure l’Albert Moreno. Ell serà l’encarregat d’introduir-te en el món de les aplicacions mòbils, el pròxim 10 d’agost a les 19.30 hores, a través d’una reunió online!