Corria l’any 1978 quan un grup de dones del barri de Torreforta va alçar-se contra l’Ajuntament. El motiu, una reclamació veïnal històrica: la construcció d’un mercat municipal al barri que activés el comerç i facilités l’abastiment de productes de primera necessitat. Quatre anys més tard, al 1982, el Mercat de Torreforta era una realitat al carrer Amposta. Havien passat uns trenta anys des de l’arribada dels primers pobladors, la gran majoria procedents d’altres parts del país.

 

El Mercat, gràcies a l’esforç de la gent del barri, es va convertir en el centre neuràlgic de Ponent i en una icona del comerç de proximitat. Des del 1982 fins a l’actualitat, els paradistes que s’ubiquen a l’edifici han alimentat a quatre generacions. Verdures collides a l’hort, peix de la costa tarragonina i carn del territori: aquesta és l’oferta que encara, avui dia, es manté. Els paradistes ho fan possible amb una vocació de servei públic intractable, que van demostrar durant els dies més durs de la Covid-19 i que seguiran demostrant.

 

L’any 2022 el Mercat de Torreforta complirà 40 anys. Les grans superfícies i la venda per Internet han deixat l’espai tocat, però només depèn de tu, inversor, que el quaranta aniversari serveixi per celebrar una segona joventut. La dinamització i renovació de l’únic mercat fixe dels barris de Ponent és objectiu primordial de l’empresa municipal gestora dels mercats, Espimsa. És per això que, si vols  formar-ne part, tindràs totes les facilitats, com ara cànons anuals ajustats, d’entre 300 i 750 euros. D’altra banda, la imatge del mercat s’està renovant i ja compta amb un nou logotip.

 

 

Una oferta complementada amb el Mercadet

A més de comptar amb un espai fixe de mercat, Torreforta també té un dels mercadets més peculiars de Tarragona. Cada dissabte, entre les 8 i les 15 hores, més de 70 paradistes s’instal·len al carrer Riu Glorieta per oferir els seus productes. Roba, verdura, electrodomèstics, mobles i molt més és el que podràs trobar si t’hi acostes. Els barris de Tarragona aposten fort pel comerç de proximitat, no en tinguis cap dubte!