Adaptar la llar a les necessitats concretes de cada persona. Dur la salut i la cura del pacient fins a l’interior de casa. Eliminar obstacles i barreres i convertir-los en facilitats. Aquests son alguns dels objectius de la Botiga de Salut, que va obrir portes l’any 2012 a la plaça Verdaguer de la ciutat. En aquest espai l’última tecnologia poc té a veure amb el 5G, els smartphones o les Smart TV: aquí hi mana el caràcter assistencial. 

 

Des de telèfons adaptats amb només tres tecles fins a cadires de rodes, crosses o caminadors. Des de sabates especials a protectors, colzeres, genolleres, bastons o mitges fetes a mida. Aquests son només alguns dels productes que poden comprar-se a l’establiment, i que facilitaran l’estança a casa d’aquelles persones amb mobilitat reduïda, emmalaltides o amb risc. Tot plegat, recomanat pels professionals del mon sanitari. Ara bé, què passa si les necessitats van més enllà i no poden suplir-se només amb alguns productes?

 

Imatge de la Botiga de Salut, ubicada a la plaça Verdaguer.
Imatge de la Botiga de Salut, ubicada a la plaça Verdaguer.

La Botiga de Salut fa temps que s’ha endinsat en el món assistencial i, per tant, gairebé no se’ls escapa cap problemàtica. Gestionen la compra i construcció d’ascensors i plataformes mecàniques, compten amb mobiliari adaptat de tot tipus —sofàs, llits o cadires, entre altres—, fan ampliacions de portes o transformen cuines i lavabos per adaptar-les a la mobilitat de cada usuari. A més, també tenen el servei de lloguer, que satisfà les necessitats de qui pateix una lesió temporal i no vol assumir els costos de compra de material adaptat.

 

Amb el pas dels anys, aquest establiment referent al seu sector ha anat ampliant la seva gamma de serveis. La venda i lloguer de productes es complementa amb una atenció individual de fisioterapeutes, podòlegs i professionals del món sanitari. La botiga està oberta a tothom que tingui dubtes amb un horari de dilluns a divendres de 09:00 a 13.30 i 16:30 a 20:00, i de 10.00 a 13:30 hores els dissabtes, al número 2 de la plaça Verdaguer.