Ningú no entendria un Nadal a Tarragona sense fires al carrer. I malgrat les dificultats que presenta aquest 2020, els Mercats de Tarragona han assegurat la presència de les clàssiques paradetes de la Rambla Nova i la plaça Corsini. Les tradicionals fires de Nadal i Artesania obriran les seves portes aquest proper divendres 4 de desembre. 

 

Les dues fires, que compartiran enguany espai a la coca de la Rambla Nova ubicada davant el Col•legi de les Teresianes, s’han adaptat al context actual i comptaran amb totes les mesures de prevenció i seguretat. La Fira de Nadal acabarà el proper 23 de desembre mentre que la Fira d’Artesania s’allargarà fins el 6 de gener de 2021. Un total de 28 expositors participaran aquest any a les dues fires.

 

Uns metres més enllà, a la plaça Corsini, se celebrarà la tan esperada Fira de l’Oli. La 20a edició de la Fira de l’oli nou DOP Siurana tindrà lloc també aquest cap de setmana, amb la participació de 14 cooperatives productores d’oli d’oliva verge extra de 5 comarques diferents. Malgrat tractar-se d’una collita curta, els productors han decidit mantenir el preu de 25 euros per la garrafa de cinc litres. 

 

L’horari de la Fira serà divendres de 12.00 a 20.00 hores i dissabte de 9.00 a 14.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores. A més, contempla enguany una distribució més àmplia i oberta per tal de facilitar l’accés a cada estand, i així mantenir les distàncies de seguretat recomanades per l’actual situació sanitària. En aquest sentit, des dels Mercats de Tarragona volen agrair la perseverança dels expositors de les tres fires, atès que «davant la situació actual han volgut fer un pas endavant, malgrat l’incertesa». 

 

Tot plegat ofereix als ciutadans la possibilitat de gaudir d’un Nadal com cal. Una oferta que es complementa amb les exposicions de pessebres dels Mercats de la Ciutat. Els pessebres que l’Associació Pessebrista de Tarragona ha elaborat pel Mercat Central i el Mercat de Torreforta es podran visitar fins al 8 de gener i compten amb el suport de l’Òptica Fullana. D’altra banda, la Plaça Corsini acollirà una recollida de joguines solidària organitzada per la Creu Roja en col•laboració amb Granja Gaià i la Colla Jove de Tarragona els dies 4, 5, 11, 12, 18 i 19 de desembre.