Dissabte arriba una de les festes més especials de l’any. Per alguns, els protagonistes de la jornada seran els panellets, les castanyes, els moniatos i la mistela. Per a d’altres, ho seran els dolços, les disfresses i les històries de terror. La Castanyada contra Halloween. La tradició catalana enfrontada a l’anglosaxona, que any rere any guanya adeptes a causa de la influència cultural arribada dels EUA i el Regne Unit. 

 

La disputa entre ambdues tradicions a Catalunya és indubtable. Per això, tant al Mercat de Torreforta com al Mercat Central seràs benvingut sigui quina sigui la teva celebració preferida. A les parades de fruita i verdura hi trobaràs castanyes i moniatos si el que vols és atipar-te «a la catalana». Però també podràs comprar-hi carbasses per menjar-les i decorar-les de la manera més terrorífica possible, si el que desitges és celebrar un Halloween en tota regla. 

Imatge de la decoració que llueix al Mercat Central.

Si en una cosa es posen d’acord aquestes dues celebracions és en els dolços. En cap dels casos poden faltar els panellets si celebraràs la Castanyada. Els trobaràs a la teva pastisseria o fleca de confiança, com a Cal Jan, a Fleca i Degustació Paquita o a la nova botiga del Mercat de Torreforta. El cas, però, és que per celebrar la festa anglesa també caldran dolços. El tradicional «Trick or Treat» —truc o tracte— consisteix en un intercanvi amb els infants que truquin a casa teva. O els dones dolços, o t’empastaran la façana d’ous. Acceptaràs el tracte?

 

A més, als teus mercats o mercadets de confiança hi trobaràs els ingredients necessaris per elaborar panellets o dolços diversos. Si prefereixes posar-te els galons de cuiner abans que comprar els productes, tindràs desenes d’opcions per omplir el rebost amb productes de temporada i del territori. Castanyes, pinyons, ametlles, carbasses, magranes… la tardor t’ofereix centenars de possibilitats!

 

Així doncs, i siguis de la tradició que siguis, passa pel Mercat Central o el Mercat de Torreforta. Hi aconseguiràs tots els ingredients per passar una bona vetllada amb els teus i, al mateix temps, donaràs un cop de mà als comerços de proximitat en aquests temps de crisi. Per descomptat, es compleixen totes les mesures de seguretat necessàries per combatre la Covid-19. Els Mercats de Tarragona són segurs!