Els més petits de la casa són fanàtics de Santa Tecla? Aprofiten per fer l’Àliga o convertir-se en Diables en qualsevol moment? Canten l’Amparito Roca a totes hores? Encara et pregunten per què no hi ha hagut Seguici aquest any? Si alguna d’aquestes preguntes té una resposta afirmativa, des de Pugem Tarragona et recomanem aquest llibre: «La Tarragona petita: bestiari».

 

L’il·lustrador Armand és el creador d’aquest volum. Ell va arribar a la ciutat fa una dècada i els seus fills l’han endinsat en el món de la cultura popular tarragonina. «Són amants del Seguici i tot el que ho envolta», explica l’artista. De fet, fa uns anys ja va crear un quadern per acolorir anomenat Colors de Festa, elaborat a partir d’instants de la festa major. L’èxit del mateix el va portar a pensar en aquest nou projecte. «Creia que hi havia un forat de mercat per als més petits», diu. 

 

L’Armand va aprofitar el temps del confinament per enllestir la seva idea. El resultat ha estat un producte dissenyat per als més menuts, a partir del qual s’endinsen en el Seguici Popular i aprenen a llegir, sumar i escriure acompanyats d’elements com la Cucafera, la Mulassa, l’Àliga o el Griu. Les il·lustracions compten amb tot tipus de detalls perquè el creador té l’objectiu «d’acostumar» els infants a l’art i «culturitzar-los». «En els temps que corren, completament digitals, és molt important per la seva pedagogia que els petits manipulin llibres», manifesta el creador. 

 

Imatge de les il·lustracions dels elements del Seguici que protagonitzen el llibre. AUTOR: Armand

 

Per tal de fer el llibre una realitat l’Armand necessita l’ajuda dels tarragonins. Editar-lo i distribuir-lo és molt costós, per això ha engegat una campanya de micromecenatge amb la qual vol aconseguir 5.000 euros perquè l’obra es pugui vendre. «La voluntat és que la ciutadania valori si aquest producte ha de sortir a la llum», expressa. Els interessats poden aportar una petita quantitat de diners, a canvi de la qual rebran el llibre i altres recompenses. També poden dirigir-se a les llibreries Capona, Adserà o Abacus, o a la botiga artística Amb-Art, per reservar el llibre. «He tingut la sort que tothom m’està donant suport. Si la gent prefereix dirigir-se a les llibreries o a la botiga Amb-Art, allà podran reservar també el seu exemplar», afegeix. 

 

«La Tarragona Petita: bestiari» és només el primer dels tres volums que l’Armand ha creat. Els altres dos tindran com a protagonistes els Gegants i els Nanos. Per fer-los realitat, però, és «molt important» que s’editi la primera part de l’obra. El termini per fer donacions a la campanya finalitzarà en dues setmanes i els llibres podrien sortir al carrer abans del 20 de desembre.