Santa Tecla està molt a prop, però aquest 2020 serà diferent. No hi haurà cercavila. Ni balls. La música d’orquestres, xarangues i bandes estarà apagada. No es podrà saltar al ritme de l’Amparito Roca i l’Àliga el dia 21 a la nit. Tampoc es gaudirà de la majestuositat dels gegants durant l’Arrencada. Les espurnes dels Diables, el Drac, el Bou, la Víbria i el Griu no s’encendran. I serà impossible acariciar el cap de la Mulassa, ballar al ritme del Lleó o demanar caramels a la Cucafera.

La cultura tarragonina, i encara més la cultura popular, viu un dels moments més tristos de la seva llarga història. Els carrers i les places, allà on llueix i on s’escenifica la seva raó de ser, estan restringits. Les desenes d’entitats de la ciutat vinculades a aquest món pateixen. D’una banda veuen esborrada l’oportunitat de mostrar a la ciutadania la feina feta als assajos. De l’altra, contemplen com les subvencions desapareixen i els comptes de les entitats van a la baixa.

El sentiment tarragoní va lligat a un respecte i estima incondicional a les desenes d’associacions culturals de la ciutat. Tothom sap que, sense el seu suport, actes i organització, la vida cultural, social i festiva de Tarragona seria molt més trista. Aquest any no es podran demostrar aquests sentiments al carrer, però encara hi ha una manera de ser al seu costat: comprant el seu marxandatge oficial per recordar-los durant els dies de Santa Tecla.

Les entitats han preparat un conjunt de productes per anar a la moda a l’estil més tarragoní. La samarreta oficial de les festes, el ventall, la polsera, el mocador o la bossa són alguns dels articles que ja es poden adquirir al Mercat Central, a la parada la Teca i la Meca, o al Mercat de Torreforta, dijous, divendres i dissabtes fins al 12 de setembre. També hi ha miniatures pensades per als més petits de la casa, com la del Drac de Sant Roc, l’Àliga, la Mulassa o la Víbria, i llibres de lectura que endinsaran els joves lectors al món del Seguici Popular.

Si fas la teva compra a qualsevol dels dos mercats per un preu superior als cinc euros, gaudiràs de descomptes en gairebé tots els articles del marxandatge de Santa Tecla. La promoció serà vàlida entre el 25 d’agost i el 12 de setembre.

 

Aquests són tots els productes de merxandage a la venda aquest 2020.