Els Mercat Central de Tarragona ha estat seu de la Gala de Cap d’Any de TAC12. Si heu apostat per la televisió de proximitat, haureu comprovat com l’emblemàtic edifici de la plaça Corsini s’ha buidat d’activitat comercial durant unes hores, però s’ha omplert de màgia, esperança, cultura i televisió. Perquè malgrat que la venda al detall dels productes de proximitat i de temporada és la seva raó de ser, el potencial del recinte és amplíssim. Ja s’ha comprovat la seva multi funcionalitat en altres ocasions, com durant les dues edicions del Mercat de Nit, i aquesta capacitat s’ha ratificat amb la gravació de la gala de cap d’any. Allà on habitualment es troben paradistes i clients, s’hi van instal·lar càmeres, tècnics, professionals de la comunicació i artistes. 

 

Els professionals dels dotze centres sanitaris de la regió van ser els encarregats de guiar els ciutadans per donar la benvinguda a l’any nou. Es tracta del CAP Jaume I, CAP Muralles, l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla, el CAP Montblanc, CAP La Granja, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, CAP Torredembarra, CAP Llevant, CAP Constantí, CAR Salou, CAR Vila Seca i el Pius Hospital de Valls. Tal com han fet durant els últims mesos, han donat les indicacions adients per tal de rebre el 2021 com cal. En pantalla van aparèixer un total de 72 professionals, sis de cada centre, però ho van fer en representació de tots els que han estat en primera línia de batalla contra la Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. Així doncs, les campanades es van executar amb un gest emotiu, senzill i sense grans pressupostos, però importantíssim per retre homenatge a aquells que cuiden de la nostra salut. 

 

Joan Reig i Jordi Cartanyà, cares conegudes de TAC12, han estat els mestres de cerimònies. Tots dos van arribar al Mercat Central el passat 27 de desembre a primera hora del matí, quan va començar un rodatge que es va allargar fins a les quatre de la tarda. El recinte, que va comptar amb la presència d’una trentena de professionals, es va transformar en un autèntic plató televisiu per portar al màxim nivell la «màgia de la tele». Això sí, el servei de maquillatge i perruqueria es va ubicar al carrer Reding, on True Color Hair va aixecar la persiana un diumenge per sumar-se a la iniciativa. 

Joan Reig i Jordi Cartanyà durant la gala. FOTO: LUIS DE MIGUEL

 

La gala ha estat un exemple de com les empreses públiques i privades del territori interactuen entre sí per tal d’oferir el millor producte de proximitat als ciutadans, ja sigui en l’àmbit audiovisual, comercial o cultural. Cal remarcar, per tant, el compromís amb la societat i la cultura dels patrocinadors de l’esdeveniment: BASF, el Port de Tarragona, la DO Tarragona i Industria de la Goma. La totalitat de les seves aportacions s’ha destinat als honoraris dels artistes que han participat a la gala: Porto Bello, Roba Estesa, la Bandarra Street Orkestra i Pepet i Marieta. La cultura és una feina com qualsevol altra, i cal pagar-la. Cal destacar l’actuació en piano d’Aitor Cugat, amb «L’altra cara de la lluna», un record als més de 600 ciutadans de la província que ens han deixat per causa d’aquesta pandèmia. 

 

En imatge, Aitor Cugat durant el seu concert. FOTO: LUIS DE MIGUEL

 

Mercats de Tarragona sortejarà a través de les seves xarxes socials diferents lots (‘totebags’, cd’s, samarretes…) que ha adquirit dels diferents artistes per tots els/les seguidors/es d’aquest perfil. Una bona opció que tothom pot prendre aquests dies és obsequiar els nostres familiars i amics amb marxandatge, que es tracta de l’alternativa que tenen els músics per generar ingressos sense concerts. 

 

En definitiva, la Gala de TAC 12 ha demostrat el lideratge en desenvolupar grans produccions i oferir als ciutadans del territori una alternativa per no estar pendents d’altres localitzacions o canals per rebre l’any nou. S’ha generat un producte audiovisual de qualitat, amb la presència i el reconeixement a totes aquelles persones que han tingut una tasca important enguany. I donant , a més, suport al comerç de proximitat. Tot plegat, un exemple de refermar la capitalitat de Tarragona durant la nit més important de l’any. Perquè malgrat no s’hagi pogut gaudir de la gresca a la plaça Corsini, els ciutadans han estat tots a taula amb els seus i amb salut.