Fa mesos que el sector cultural està patint. Les restriccions derivades de la pandèmia han obligat a tancar cinemes i teatres, a cancel·lar concerts i actuacions. La cultura de carrer, aquella a la que estem tan acostumats i que omple de vida places i espais, ha estat gairebé testimonial. Però és temps de demanar desitjos, i a Tarragona és possible complir-los. Tarragonines, tarragonins, prepareu-vos: per Nadal, la cultura torna al carrer!

 

Malgrat les dificultats, la setena edició del Nadal Musical ha arribat, i amb més raó de ser que mai. Així ho han fet possible l’associació de comerciants de la Via T i la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona. Un total de 23 actuacions itinerants tornen a fer vibrar els carrers. A més, a càrrec de formacions amb segell tarragoní, ben acostumades a fer ballar els ciutadans en cites tan esperades com Santa Tecla o Sant Magí. Stromboli Jazz Band, Xaranga Bandtocats, els timbalers dels Diables, la Xaranga Tocabemolls, la Cobla de Ministres, Engrescats Batucada, Happy Dixie Trio, Combo Cuba-Libre, els Grallers Sonagralla, Lo Jazzman, els Grallers de la Mulassa, Dixie Mania, Grallers Sonat i la violinista Astrid Torrente porten música i alegria, tan necessària en aquests moments de dificultat.

 

Les actuacions al carrer estan tenint lloc aquests dies i s’allargaran fins el 23 de desembre. Es divideixen en diversos punts de la ciutat i són itinerants, amb parada en diversos llocs com per exemple el Mercat de Torreforta, les escales de la Catedral, la Rambla Nova, la plaça Corsini, el Camp de Futbol Campclar,el Teatret del Serrallo o el Parc de la Muntanyeta. La majoria de dies, les actuacions són simultànies, fet que permet gaudir de la música els ciutadans de tots els barris. 

Detall de totes les actuacions del Nadal Musical.

L’objectiu de tot plegat és aportar cultura a la ciutat i, al mateix temps, dinamitzar carrers i places per incentivar el comerç de proximitat. Les llums de Nadal, la decoració especial de les botigues de la Via T, el Concurs d’Aparadors, la Gimcana i el Nadal Musical fan irresistible sortir a donar un tomb per la ciutat i fer les compres nadalenques. Perquè recorda-ho: a les teves botigues de confiança ho trobaràs tot, fins i tot cultura segura, gratuïta i de qualitat!

Totes les rutes del Nadal Musical d’aquest any.