Adserà, Capona i Abacus són les úniques llibreries que sobreviuen a la ciutat

 

El coronavirus ha traslladat Sant Jordi a l’estiu. Les roses i els llibres — i les mascaretes— envairan els carrers en una data inusual, el pròxim 23 de juliol. Llibreters, escriptors i editorials donaran el màxim per salvar una de les temporades més difícils que es recorden. És per això que, ara més que mai, cal donar suport a les llibreries locals. És un sector que a Tarragona se subjecta gràcies a tres pals de paller: la llibreria Adserà, la Capona i l’Abacus.

Aposten tant per la venda presencial com pel tracte online, però amb el caliu i el romanticisme d’abans. Comprar productes de proximitat afavoreix l’economia local, tant si es tracta d’oli, vi, fruita o peix com si es tracta de llibres. Aquest Sant Jordi és diferent, però com sempre, serà millor si visites les teves llibreries de confiança.

 

Llibreria Adserà

 

Els Adserà, 54 anys a peu de canó

Celebren l’aniversari el 23 d’abril. Enguany n’han fet 54. Més de mig segle de llibreria és, sens dubte, una xifra lloable, si es té en compte l’estat actual del sector llibreter. Però la perseverança i els valors humans, de proximitat i veïnatge que van instaurar els fundadors Antoni Adserà i Montserrat Bertran els ha permès arribar fins a la segona dècada del segle XXI.

Per Sant Jordi, la llibreria Adserà  tornarà a oferir als ciutadans un fons editorial divers, pensat per agradar a tot tipus de lectors. «Perquè la llibreria també té com a missió ser un mirall on la societat es senti reflectida i identificada», asseguren. Els podràs trobar al número 94 de la Rambla Nova de la ciutat i al carrer Anselm Clavé de Valls.

 

 

La Capona, on els somnis dels lectors es fan realitat

Si no hi és a la Capona, és que no existeix. Aquesta llibreria, nascuda l’any 1997, s’ha guanyat a pols la bona reputació. Fins i tot visitants d’altres punts de la província arriben a la Capona per fer-se amb els seus desigs literaris, que troben amagats en alguna de les tres plantes del local.

A més, el compromís amb la literatura i el món editorial és ferm: a la Capona no només s’hi venen llibres, també es presenten, s’organitzen col·loquis i s’acullen signatures de noves creacions. Per Sant Jordi no serà menys, és per això que la visita al número 41-43 del carrer Gasòmetre és obligada.

A  l’Abacus, llibres i molt més

La Cooperativa Abacus també fa anys que vetlla per mantenir viu l’esperit literari tarragoní. A més, s’ha convertit en una botiga indispensable per estudiants, mestres i escolars. Enguany tornaran a donar-ho tot perquè la clientela surti satisfeta de la gran botiga ubicada al bell mig del carrer Gasòmetre.

 

Tarragona, bressol literari

Mantenir viu l’esperit literari tarragoní no és només tasca d’aquestes tres llibreries. Quatre editorials lluiten, des de fa anys, per dur el nom de la ciutat a la primera línia del mercat. Són Arola Editors, Cossetània Edicions, l’Editorial Silva, Piscina un petit oceà i l’Editorial Ganzell. Aquest Sant Jordi hi tornen amb tot, i no et pots perdre les seves novetats.