L’ou és aquell producte tan senzill però tan valorat a la nostra cuina. Pot menjar-se de desenes de maneres diferents: dur, fregit, escaldat, remenat, en forma de truita… Les possibilitat són gairebé infinites, però la premissa per gaudir-lo és simple i sempre la mateixa: comprar ous frescos i de qualitat. I d’això,  en Francesc Font, d’Ous Font Figueras, i la Montserrat Duch, d’Embotits i Formatges Duch, en saben molt0

Tots dos fa molts anys que arriben als mercadets de la ciutat per oferir un producte de primera. Els Font són productors d’ous des del 1953, any en què el pare d’en Francesc va obrir una granja a Riudoms. La Montserrat, en canvi, és dels Garidells. Ella cria les gallines a casa seva, una pràctica que va heretar dels seus pares fa més de 45 anys. Torreforta, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau o el Fòrum són mercadets on tenen clientela fixe. «Fins i tot em fan regals per Nadal!», diu rient Duch. 

 

Segons Francesc Font, «el secret és el tracte de tu a tu». «La gent que ens compra valora molt el nostre producte, i sap que al supermercat no el trobarà igual», apunta. A la seva granja hi ha ous ecològics, de gallines de terra i també en gàbia. La oferta, però, també arriba als ous d’estruç, ànec, oca, gall d’indi i fins i tot d’emú, que només es troba per temporades. 

 

La Montserrat coincideix amb el Francesc quan diu que el secret és el tracte proper. «Els meus ous són boníssims, però també t’has de guanyar a la gent. A mi em segueixen comprant perquè sempre dic la veritat, sóc honesta», defensa Duch. Ella recull diàriament els ous de les gallines, que viuen a la granja de casa seva ubicada als Garidells. «Els plego a la tarda i al matí següent estan a la meva parada. Això és essencial», recalca. 

 

Duch i Font són dos exemples de perseverança i lluita pel comerç de proximitat, el de carrers, places i mercadets. Pots trobar la Montserrat al mercadet de Sant Pere i Sant Pau, Tarragona i Bonavista, i al Francesc a Torreforta i Bonavista, cada setmana i sense excepcions. Perquè tal com diu Font, «treballem sis dies dels set de la setmana i el que resta fem feina».