Sis de la tarda. Trenta graus. Sol radiant. Mediterrani en estat pur. Les gotes de suor cauen per la cara i es colen dins la mascareta. Gaudir de la ciutat així se’t fa complicat però… No, no te la trauràs. Aguantes la calor, per tu, pels altres, pels metges que ho han donat tot. Enveges els fumadors, que constantment s’alliberen per dur el vici entre els llavis. Desitges respirar sense una tela al davant, emportar-te alguna cosa fresca a la boca… Ho tens molt a prop, gairebé a tocar. Encara no se t’ha acudit?

Gelats de Tarragona. Aquesta és la teva via per refrigerar-te. I més quan disposes d’un autèntic ‘dream team’ per escollir. Raffa Gelati, Gelateries Sirvent i Gelateries Olivier són les tres joies dels gelats de la ciutat. Tots tres van començar a finals dels cinquanta del segle passat, però l’essència es manté intacta. Qualitat excel·lent, producte natural i tècnica superior amb tres maneres diferents de veure vida i negoci.

Les ‘boles’ irresistibles del tiet Matteo

Fàcil de digerir, suau al paladar i gust autèntic. Aquestes eren les tres normes del gelater fundador de la nissaga RaffaGelati, el mestre Matteo. 62 anys després els manaments segueixen intactes, però combinats amb innovació, vida sana i aposta pel producte natural. A cal Raffa tenen cura de la temperatura i el consum energètic, perquè busquen la cremositat però també salvar el planeta. A més, hi trobaràs gran varietat de gelats vegans i per a celíacs. Podràs gaudir dels gelats de RaffaGelati al balcó del Mediterrani, al barri del Serrallo o a la plaça Verdaguer.

bola gelat raffa
En imatge, bola de gelat d’avellana ‘made in’ RaffaGelati.

Gelateries Olivier: d’Itàlia a Tarragona per enamorar

Ja fa més de seixanta anys que van arribar… però cap tarragoní se n’ha cansat. I és que la família Olivier és més de Tarragona que el Maginet i més d’Itàlia que la pizza. Producte de qualitat, preu ajustat i tècnica immillorable apresa de la mà dels avantpassats. Aquests són els tres pilars dels seus gelats, que poden tastar-se en versió vegana gràcies a les elaboracions amb proteïna vegetal. I no us perdeu l’orxata casolana, perquè no en trobareu cap d’igual. Gelateries Olivier s’ubica a la cantonada de la Rambla Nova amb Méndez Núñez i al número 35 de Ramón i Cajal, però segurament no cal ni recordar on son…

Un dels gelats més reconeguts de la Gelateria Olvier és el de xocolata.

Sirvent: una institució xixonenca al servei del poble

No ets tarragoní si mai no has comprat a la Sirvent. Fan gelats des del 1955, però el seu amor pels torrons i els dolços es remunta al 1860, quan José Sirvent Brotons i la seva família van arribar al port de Tarragona des de Xixona. Des d’aleshores cinc generacions han vetllat per conserver l’essència dels inicis, ara amb tècniques renovades i varietats per tots els gustos. Menjar Sirvent és menjar història amb un producte de primera qualitat. Trobaràs la marca Sirvent Tarragona a la Rambla Vella, la Rambla Nova, la plaça de la Font, el carrer Canyelles, el Portalet i el barri del Serrallo.

Els gelats de la Sirvent s’han convertit en tota una tradició a la ciutat.