Vols saber quines són les diferències entre els mercats romans i els actuals? Creus que els productes que s’oferien a la Tàrraco Romana disten molt dels que comprem actualment? Et sona de res la paraula «macellum»? Podràs resoldre aquests dubtes gràcies al festival Tarraco Viva, i ho podràs fer durant aquesta setmana als diferents mercats i mercadets de la ciutat. 

 

L’activitat «Macellum, els Mercats de l’Antiga Roma», emmarcada en els diferents actes de Tàrraco Viva, farà reflexionar els ciutadans sobre els trets distintius, la història i el funcionament dels antics mercats romans. L’objectiu és que els participants detectin fins a quin punt s’assemblen al que avui dia coneixem com a mercat o mercadet. Per aquest motiu, les activitats se celebraran dissabte al Mercat de Torreforta i diumenge al Mercadet de Bonavista. Allà els participants podran saber quin tipus de verdures, carn, peix i altres productes quotidians oferien els romans a les seves parades. 

 

Imatge de la visita guiada a la porta del Mercat Central de Tarragona. CEDIDA

 

Tàrraco, com totes les ciutats romanes, va ser abans que res un mercat. L’edifici que feia aquesta funció era el «macellum», una construcció independent amb botigues al voltant d’un gran pati central, on es venien els productes habituals de consum. Malgrat que encara no s’ha conegut el punt exacte del «macellum» tarragoní, els experts asseguren que es trobava a la part baixa de la ciutat, entorn el Fòrum de la Colònia i els barris marítims. En definitiva, no massa lluny del Mercat Central actual a la plaça Corsini. 

 

Els interessats a conèixer els secrets dels mercats de l’antiga Tàrraco ja poden inscriure’s a l’activitat, gratuïta i organitzada per Auriga Serveis Culturals. Cal recordar que es garantiran totes les mesures de seguretat i serà obligatori en tot moment l’ús de la mascareta.