Menjar-les significa només una cosa: l’estiu ha quedat enrere. Un cop te les poses a la boca, però, fins i tot te n’alegres de que l’època estival hagi passat. Són un trident màgic. Tres fruites que et deixaran bavejant i que tenen el seu millor moment entre els mesos de setembre i desembre. Es tracta, sens dubte, del raïm, la poma i les figues, i les trobaràs a les fruiteries i verduleries del Mercat Central de Tarragona i Torreforta. 

El raïm 

Prové d’Orient i va instal·lar-se a la Costa Daurada de la mà dels romans. Van ser ells els primers en fer vi a les comarques tarragonines. El raïm, que a banda de fermentar-se també és una fruita excel·lent, aporta grans propietats depuratives i antioxidants per l’organisme. És una fruita anticancerígena i un gran protector cardiovascular. A més té poder per lluitar contra l’insomni: combat l’excés de calor i energia al fetge, calma l’agitació. 

 

La poma

Menjar-la és un plaer, començant pel seu “crec” característic quan es talla i per la gran quantitat de líquids que desprèn quan es mastega. La poma és una de les fruites tardorenques més especials: estimula la gana, regula l’activitat intestinal i prevé la formació de tumors a l’organisme. Pot menjar-se amb pell sempre i quan el producte sigui ecològic, perquè els pesticides i insecticides s’acumulen a l’exterior de la fruita. 

 

Les figues

El trident de les fruites d’inicis de la tardor es culmina amb una de les més dolces, boniques i colorides: la figa. Compta amb moltíssimes propietats per combatre i millorar el restrenyiment, suavitza la moca gàstrica i impedeix la reabsorció del colesterol i és molt recomanable en cas d’osteoporosi o anèmia. A més, sempre s’ha dit que té fama d’afrodisíaca i és bona per millorar la fertilitat… A què esperes per tastar-la?