Des de fa un parell d’anys, en èpoques nadalenques, arriba als Mercats de Tarragona un regal molt especial. Va a càrrec de la Fundació Estela i serveix per decorar com cal l’interior del Mercat Central i el Mercat de Torreforta. Mentre l’any passat van oferir uns arbres fets a mà, enguany han volgut donar un regal ple de llum: espelmes artesanes elaborades per una setantena d’usuaris i usuàries d’entre 22 i 65 anys del Taller Ocupacional de la fundació, vinculada a la Xarxa Santa Tecla. 

 

Corria el mes d’octubre quan aquests artesans van començar a treballar. Ni l’actual situació epidemiològica ni cap altra barrera els ha impedit complir amb el seu propòsit. De fet, l’actual context provocat per la Covid-19 va obligar a crear grups bombolla al taller durant el procés de fabricació, i a tractar els materials utilitzats amb els corresponents protocols d’aïllament temporal i seguretat.

 

El passat 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, alguns dels usuaris del Taller van desplaçar-se fins al Mercat Central per fer entrega de la seva obra. Paradistes i clients esperaven, alegres, la seixantena d’espelmes fetes a mà. Pocs minuts després de l’acte oficial, les espelmes amb més llum de la ciutat ja decoraven passadissos i parades del recinte. 

 

La Fundació Estela compta amb l’Escola, la Llar-Residència, el Servei de Teràpia Ocupacional i el Servei Ocupacional d’Inserció. En aquests centres creixen, es desenvolupen i es formen més de 200 persones, ateses per un personal altament qualificat. Durant tot l’any,  els ciutadans poden col·laborar amb la fundació fent-se Amic d’Estela, fet que ajudarà l’organització a continuar amb els seus projectes. 

Imatge de l’entrega oficial de les espelmes als Mercats de Tarragona. FOTO: David Oliete

El president dels Mercats de Tarragona, Dídac Nadal, va manifestar que «és una de les iniciatives que s’emmarquen amb el compromís social de l’empresa de mercats, una aposta que hem enfortit en el darrer any gràcies a la col·laboració i a la solidaritat de totes i tots els treballadors, dels paradistes i dels marxants». En aquest sentit, afegia que «participar de manera activa en projectes socials és una de les nostres prioritats, i és molt important per nosaltres tornar a col·laborar, per segon any consecutiu, amb la Fundació Estela en la decoració nadalenca dels mercats municipals».

 

Tarragonines i tarragonins, no perdeu l’oportunitat de visitar els mercats. Hi podreu trobar pessebres al·lucinants, il·luminació  d’alçada i una decoració molt especial. Com sempre, les botigues de confiança, estan esperant amb candeletes la vostra arribada. Aquest Nadal, Tarragona i els seus mercats es vesteixen de gala. No t’ho perdis!