Tradició gastronòmica típica del Camp de Tarragona.  El costum indica que aquesta coca s’ha de menjar durant Corpus, però això podria respondre al fet que les cireres precisament són la fruita d’aquest moment i per tant es va instaurar el costum de menjar la coca amb aquests fruits, que eren els que hi havia més a l’abast en aquell moment.

Tot i que antigament es menjava durant els mesos de maig i juny, avui en dia en podem trobar als forns i pastisseries de Tarragona, entre d’altres, majoritàriament quan és Corpus. Als seus orígens es creu que la gent que tenia cireres a casa les portava al forn perquè les posessin al damunt de la seva coca, això sí, les cireres havien de ser de la varietat negreta, que avui en dia és difícil de trobar, ja que és petita, de carn dura i molt dolça.

INGREDIENTS (utilitzarem com a mesura una tassa de cafè):

  • Cireres de la Ribera d’Ebre
  • 1 mesura d’oli d’oliva
  • 1 mesura de llet
  • 1 mesura d’anís
  • 1 mesura de vi blanc
  • 25grs de llevat fresc
  • 1/2 sobre de llevat Royal 
  • Farina, la que hi entri 
  • Sucre
  • Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

  1. Barregem tots els líquids amb els llevats.
  2. Afegim farina fins que no se’ns enganxi a les mans. Ha de quedar una massa com la de la pizza, més o menys. 
  3. La deixem reposar fins que augmenti el seu volum. 
  4. Escampeu-la damunt d’un paper de forn i aneu repartint les cireres, de la manera que més us agradi. 
  5. Quan les tingueu totes col·locades, tireu un bon rajolí d’oli d’oliva i empolvoreu amb força sucre. 
  6. Enforneu durant una 1/2 hora-35 minuts (aprox.) a 180º