És un divendres corrent d’octubre a La Bruixa de Plata de Torreforta. Fa més de trenta anys que aquesta Administració de Loteries, ubicada al Mercat del barri, fa somiar els seus veïns i veïnes. La Isabel López, treballadora, aixeca la persiana com cada matí. De sobte la sorprèn una trucada. «No m’ho puc creure. De veritat m’ho diu, això?». L’acaben d’alertar, des de la seu central de Loterias y Apuestas del Estado, que La Bruixa de Plata ha entregat un premi de 480.519 euros en el sorteig de la Primitiva del dijous 15 d’octubre a la nit.

 

És la primera vegada que l’administració entrega un premi d’aquestes característiques en moneda Euro. «Quan acabàvem d’obrir vam donar un premi de la Primitiva, però ja fa molt d’això», explica López, que afegeix entre somriures: «Encara hi havia pessetes!». Aquell febrer de 1988 van entregar 509 milions de pessetes a un únic encertant de la Primitiva, que va completar tres caselles amb la màxima combinació guanyadora. Va ser un premi molt sonat arreu de l’estat.

 

Tal com va passar fa  32 anys, la notícia del premi va córrer com la pólvora i ben aviat va arribar a la gent del barri. «És tan gratificant que et felicitin. Tothom està content, fins i tot qui no ha vist ni un duro», detalla. La quantia del premi equival, aproximadament, als diners en forma de premis que La Bruixa de Plata entrega en tot un any. El guanyador encara és una incògnita, però López està segura que es tracta d’un client habitual. «Tinc la intuïció que es tracta d’un home que juga cada setmana, però encara no ha aparegut i no ho puc confirmar. Però el que és segur és que es tracta d’un client habitual del barri. Li hem arreglat la vida i això és increïble», confessa. 

 

L’alegria és gegant i el premi ha inundat de positivisme l’administració i el barri. «Ja estic preparant roba per la Loteria de Nadal, no sigui cas que donem premis i vingui la tele!», diu emocionada Isabel López. Entre els seus desitjos es troba, sens dubte, poder portar una pluja de milions a Torreforta. «La gent ho necessita molt, no sabeu quant», assegura. L’oportunitat raurà en el dècim del Mercat de Torreforta, que ja està a la venda. «És un número que hem jugat sempre al barri i, en cas que toqués, molta gent guanyaria», explica la treballadora, que es desfà en elogis cap a la seva clientela: «Són gent excepcional. Tant de bo toqués alguna cosa perquè tinguin la vida més fàcil!». 

 

La Bruixa de Plata seguirà aixecant la persiana amb el desig de regalar alegria al seu veïnat. De moment, el premi ja ha fet efecte i l’arribada de clients és constant. Tot plegat millorarà les vendes d’una administració que, malgrat l’arribada de la Covid-19, ha fet bons números aquest 2020. Amb tot, esperen que la Loteria de Nadal es converteixi en una altra gran notícia per a l’administració i el barri de Torreforta.