Ja és oficial: Tarragona ha limitat la velocitat dels vehicles als 30 quilòmetres per hora. A partir d’ara, circular en cotxe o motocicleta per la ciutat és sinònim de tenir molta cura a l’hora de prémer l’accelerador. És per això que, Pugem Tarragona, et dona una de les claus per adaptar-te com cal a la nova normativa: fer ús de la bicicleta. De la mà dels amics de Biking Point, botiga de bicicletes ubicada al número 20 del carrer Gasòmetre, t’oferim unes quantes recomanacions si el que vols és moure’t per la teva ciutat d’una manera ràpida, àgil i sostenible amb el medi ambient. 

 

Malgrat que la majoria de bicicletes són adients per moure’s per ciutat, cal tenir en compte que la geografia tarragonina és pronunciada. La ciutat s’ha construït a sobre de diversos turons, fet que provoca un constant de pujades i baixades. Per això, expliquen des de Biking Point, «recomanem les bicicletes elèctriques com una alternativa molt vàlida». El motor elèctric ajudarà les cames a enfrontar els carrers més empinats i, per tant, ja no serà excusa la forma física. Els models Scott Sub Active Eride i Giant Roam són dues de les bicicletes més ben valorades pels experts, i les trobareu al número 20 del carrer Gasòmetre. 

 

Una altra possibilitat molt útil per la ciutat és la bicicleta plegable. «Ofereixen polivalència i comoditat», asseguren des del Biking Point. El preu és molt menor al de les bicicletes elèctriques i et facilitaran l’estacionament, bàsicament perquè podràs dur la bicicleta amb tu allà on vagis. Els dos models que recomanen els experts són la bicicleta Dahon Vybe D7 i la Dahon Mariner D8, ambdues també disponibles a la botiga. 

 

En definitiva, les opcions que ofereix la bicicleta en l’entorn urbà són moltíssimes. Ara bé, des de Biking Point demanen una major oferta d’aparcament per a bicis, així com un major nombre de carrils per les dues rodes al centre de la ciutat. Amb tot, però, la iniciativa de «Tarragona Ciutat 30» ha estat molt ben rebuda.