Estigueu atentes. La funció és a punt de començar. El Festival Internacional de Teatre de Tarragona arribarà al Mercat Central els pròxims 3, 4 i 5 de setembre. Serà la primera vegada que l’edifici de la plaça Corsini acollirà un espectacle del FITT, un dels esdeveniments culturals més importants de la ciutat que aquest 2020 arriba a la seva setena edició.

 

Els passadissos del Mercat Central aixecaran el teló i seran conquerits per l’humor, la gresca, la sàtira i la poesia. La companyia de teatre físic l’Animé serà l’encarregada de convertir la icona del comerç tarragoní en l’eix cultural de la ciutat durant tres dies. Paradistes, clients i ciutadans seran partícips d’un espectacle de carrer únic, que servirà per escalfar motors abans de l’últim espectacle de cada jornada del FITT.

 

Aproximadament a les vuit de la tarda, els actors i les actrius de l’Animé entraran al Mercat Central per posar-lo cap per avall. Aquest serà el punt de partida abans de dirigir-se al festival, on aglutinaran el públic i se l’enduran fins al sopar per recarregar piles abans de l’última funció. Durant una estona, les verdures, la fruita, la carn i el peix donaran pas a les titelles, la improvisació i les disfresses. Aquell que estigui dins del Mercat quan aparegui l’Animé, es veurà immers en un món sensorial, visual i d’imaginació del que no podrà escapar.

 

La companyia portarà al Mercat Central tres propostes especials que centraran l’espectacle. Primer serà el torn per Bollywood, on dos personatges vestits al més pur estil d’aquest món faran ballar al públic i el portaran a destí movent l’esquelet. La segona sessió es basarà en el Flamenc, format per un cantaor, una guitarra i una bailaora. Per últim, l’Animé es transformarà en guies guiris que explicaran els encants de Tarragona sense encertar-ne ni una. Els horaris de les actuacions seran dijous 3 a les 19.40 hores i des del Mercat Central fins a la Trono i el Teatre Tarragona; divendres 4 a les 19.30 hores, des del Mercat fins al Caixa Fòrum i la Trono; i, dissabte, a les 20.00 hores des del Mercat fins al Palau de Congressos i la Sala Trono.

 

Les entrades pel FITT Noves Dramatúrgies ja estan a la venda al seu portal web amb ofertes irresistibles. Pel que fa als espectacles programats al Mercat, seran totalment gratuïts i, per descomptat, amb totes les mesures de seguretat i higiene que la crisi del Coronavirus exigeix. La cultura és segura i no frena, i això es demostrarà al Mercat Central de Tarragona!