La Castanyada és a punt d’arribar. Les noves restriccions i el toc de queda no impediran que a la majoria de llars catalanes s’hi celebri aquesta jornada tan especial. Potser és un any diferent, però a taula no hi podran faltar les castanyes, el vi ranci i els protagonistes en forma de dolç: els panellets. 

 

A Tarragona, pastisseres i pastissers ja estan treballant de valent per fer les delícies dels ciutadans. Als aparadors de les diferents botigues hi trobareu els panellets més clàssics, com els de pinyons o ametlla, però també noves versions que faran la boca aigua. «Com es tracta d’una elaboració que tradicionalment s’ha fet a casa, nosaltres ens veiem obligats a oferir panellets diferents, més elaborats i novedosos», explica el Magí, pastisser de Cal Jan

 

A la seva parada del Mercat Central hi podreu trobar panellets de Chartreuse, una versió típicament tarragonina. També hi tenen de cafè, de xocolata negra o de llimona. Tots tres, amb una cobertura especial glacejada. «El nostre objectiu és tenir panellets en format pastisseria, amb trets diferencials», explica. Per això hi ha panellets de crema catalana amb crema en l’interior o de coco amb praliné. Per tal d’evitar la manipulació externa, els panellets es vendran en caixes on hi haurà exemplars de diversos sabors. 

Imatge de la caixa de panellets diversos que ofereixen a Cal Jan. FOTO: Cal Jan

També al Mercat Central podreu trobar els panellets de la Fleca i Degustació Paquita. «Som optimistes i creiem que, malgrat la situació actual, els panellets es vendran com altres anys», expliquen des de la parada. Ofereixen, com cada any, set tipus diferents de panellets, des dels més clàssics de pinyons o ametlla fins a les variants consolidades de maduixa, coco o vainilla. A més, també tenen un assortiment sense sucre. Per tal de fer els encàrrecs, els clients poden trucar al número 877012550. 

 

Un altre dels clàssics dels panellets a la ciutat és la Sirvent. Els torrons i els gelats són els seus productes estrella, però quan arriba la Castanyada els panellets roben protagonisme. En qualsevol de les seves botigues de la ciutat es podran recollir aquestes postres, que han estat elaborades amb les receptes més tradicionals i amb ingredients de primera qualitat. Per tal de fer els encàrrecs, podeu enviar un WhatsApp o trucar al següent número de telèfon: 628 47 20 40. 

La Castanyada 2020 serà estranya, però amb el sabor dels panellets de sempre. Afanyeu-vos a fer els vostres encàrrecs per gaudir com cal d’una celebració tan tradicional!